31.1.2014

Haasteita

Seuraavat viikot tuo haasteita pitää paino kurissa. Liikkuminen on linkkaamista ja turha yrittääkään mitään ihmeellistä. Ainakaan näinä kahtena päivänä ei ole ruoka maittanut mitkä olen ollut kotona mutta eihän se niinkään voi mennä etten syö mitään. Eiliset ruoat oli aamupalaksi Realia juustolla, kinkulla ja kurkulla, lounaaksi makaronilaatikkoa ja iltapalaksi kaksi palaa sämpylää kinkulla, juustolla ja kurkulla. Ja siinä ne. Tosin olin koko päivän sohvalla. Hain neidin hoidosta kolmen aikaan ja veimme hänet kuudeksi naapurille että pääsemme Omasairaalaan lääkärin vastaanotolle.

Käynti Omasairaalassa oli oikein miellyttävä kokemus. Vaikka lääkäri oli n puoli tuntia myöhässä niin se ei haitannut. Odotustilat oli harmoniset ja rauhalliset. Lääkärin vastaanottotilat oli aika ankeat mutta eihän sinne olla menty viihtymään. Ortopedi tutki jalkani ja epäili siinä olevan jokin repeämä ligamenteissa. Hän laittoi lähetteen ja maksusitoumuspyynnön magneettitutkimukseen ja määräsi minut kahdeksi viikoksi sairauslomalle. Vastaanoton jälkeen pääsin suoraan viereiseen huoneeseen missä oli Pohjola Vakuutuksen korvauskäsittelijä joka katsoi mistä vakuutuksesta tapaturma käsitellään, maksoi matkakulut kodin ja sairaalan välillä (pyytämättä) sekä antoi maksusitoumuksen MRI-tutkimukseen. So simple! MRI-tutkimus on sunnuntaina ja senkin ajan sain samalla istumalla. Ortopedi (ja Omasairaalan vastaava ylilääkäri) soittaa minulle maanantaina tuloksista jonka jälkeen ratkeaa jatko. Yritän saada lyhennettyä sairauslomaani. En jaksa olla kotona kahta viikkoa vaan on päästävä ihmisten ilmoille.

Mutta siihen kuntoiluun ja syömiseen. Ortopedi sanoi että minulla on nyt totaali urheilukieltoa ainakin viikon verran. Ei paha. Mutta vasta kuukauden päästä pääsen kunnolla treenaamaan mikä on tosi pitkä aika. Pelkään, että tässä käy niin että innostus salilla käymiseen lopahtaa ja urheilutauosta tulee pidempi kuin olisi tarkoitus. Ja nyt pitää todella kiinnittää huomiota mitä laitan suuhuni. Taidan kaivaa netistä sata erilaista salaattiohjetta enkä koskekaan vaaleisiin viljoihin, pastaan, riisiin ja perunaan.  Ei paha sekään. On se onnistunut ennenkin. Lihaa en unohda ja kaivan kaikki marjat pakkasesta ja teen ihania herkkuja niistä. Hedelmistä smootheja ja.. ja... Nam! Huhtikuuhun (yksi tavoitekuukauksista) on niin lyhyt aika että se menee yhdessä hujauksessa.

Ollaan oltu neidin kanssa ihan kotosalla ja katseltu lumisadetta. Josko huomenna tai jo illalla pääsisi Stigamäkeen. Tai en minä mutta mies ja neiti. Aamu pelailtiin perinteisiä lautapelejä ja ruoanlaiton ja suihkun aikana iPadin pelit ja nyt pyörii aito ja alkuperäinen Tuhkimo blue-rayllä. Lungia.




1 kommentti:

  1. palvelun tuottaja ja maksaja sama taho.edelliset lääkärin lausonnot ns.mitätöitiin.tuoreitteen viipale kuvien sijaan lääkäri halusi tehdä diaknoosia keväisiin röntgenkuviin nojaten.liekkö ammattitaito loppunut tulkinnassa tai op etu ajatellen pystyy tekemään vähättelevän lausunnon työtapaturmaan liittyen.tyly ja vähättelevä palvelun laatu.onneksi vielä voi valita hoitopaikkansa.

    VastaaPoista