17.12.2013

Somen ihana (?) maailma

Olin pikkutyttönä ihmeissäni, että miten puhelimella voi soittaa jos pitääkin painaa numeronappeja eikä pyörittää niitä. Isän NMT se vasta outo kapistus olikin. Siis missä oli johto mikä laitetaan seinään? Ensimmäisen sähköpostiosoitteen otin Hotmaililta. Luin sitä kaverin luona koska meillä ei ollut tietokonetta. Se taisi olla 90-luvun alussa. Jänniä hetkiä koin myös livechatissa vieraiden poikien kanssa. Huh, se oli todella hurjaa. Teininä vastustin kännykkää ja ostin sen "vasta" vuonna 1997. Se oli todella jännittävää ja muistan sen hetken edelleen. Ensimmäisen opiskeluun liittyvän lopputyön tein eka paperille, sitten kirjoitin sen sähkökirjoituskoneella ja vasta sitten tietokoneella.

Sitten tuli Facebook. Sain ystäviltäni outoja sähköpostiviestejä missä pyydettiin kaveriksi johonkin ihme juttuun. ihmettelimme työkaverini kanssa että mitä ne ovat. Muistan senkin kun liityin Facebookiin. Jokunen vuosi sitten kuulin Twitteristä. Mitä järkeä oli liittyä sinne kun oli Facebook. Ja nyt uusin hype, Instagram. Siihen tutustuin 1,5 vuotta sitten saatuani ensimmäisen iPhonen. 

Nyt olen jymähtänyt näihin someihin; Facebook, Twitter ja Instagram. Kuulin joku aika sitten, että Instagram on jo paljon suositumpi nuorten keskuudessa kuin Facebook. Ja siis sekin taitaa olla jo so last season ja sen tilalle on tullut jotain muita hienoja sovelluksia mistä en edes halua tietää. Ystävistäni noin 98% on Facebookissa mutta Instagramissa heitä ei vielä näy vaikka sen saa nykyään myös Lumiaan. Onko minun sukupolvi tipahtanut kehityksen kyydistä ja uudet sovellukset ovat vain nuorille? 

Uusin koukuttaja minulle on Twitter. Sinne voi kirjoittaa lähes mitä tahansa mitä mieleen tulee koska seuraajia on vasta alle 30. Mielenkiintoisinta on lukea muiden juttuja ja kommentoida niitä. Kuten julkkisten. Joku sanoi, että urheilukilpailuja on mielenkiintoista seurata Twitterin twiittien kautta. Ihan kätevää jos ei pääse itse katsomaan tapahtumaa.

Minut löytää Instagramista nimellä Helispics ja Twitteristä nimimerkillä HeliSoitula.
Aventurin löytää molemmista nimimerkillä Aventur_  

Mihin somen sovelluksiin sinä olet koukussa?
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti