14.5.2013

Kevätjuhlat

Tänään oli neidin hoitopaikan kevätjuhlat. Hän on hoidossa ryhmäperhepäivähoidossa ja se sijaitsee meidän taloyhtiön liiketilassa. Kätevää kun voi viedä lapsen oman taloyhtiön toiseen rappuun ja töistä kotiin tullessa hänet saa hakea omalta pihalta. Ryhmiksessä on yhdeksän lasta ja kolme aikuista. Se on myös perhepäivähoitajien lasten varapaikka eli kun perhepäivähoitaja sairastuu niin hänen lapset tulevat ryhmikseen hoitoon.

No, tänään oli siis kevätjuhlat aika lähellä olevalla Työväentalolla. Siellä oli kaikki tämän alueen perhepäivähoitajat ja ryhmikset lapsineen ja heidän vanhemmat. Hulinaa riitti mutta esitykset olivat aika ihania. Meidän neidin ryhmä lauloi Piippolan vaarilla oli talo ja liikennelaulun. Se meni tietenkin hienosti. Kaikki muutkin esitykset oli tosi hyviä ja varsinkin liikkiksiä. Vain muutama laspi alkoi itseä äidin perään, muut olivat reippaasti mukana. esitysten jälkeen kaikki sai pullaa ja mehua/kahvia ja sehän maistui.


Kevätjuhlan jälkeen kävimme vielä kaupassa ja olimme luvannut ostaa jäätelöt ja siitä ei sopinut livetä. Me ollaan pidetty aika tiukkaa linjaa herkkujen syömisestä. Ensimmäiseen kolmeen vuoteen neiti ei saanut mitään missä oli lisättyä sokeria. Jätimme siis esim. jogurtit ja mehut pois missä on ihan järkky määrä sokeria. Neidin herkkua on rusinat ja ne on hänen karkkia. Nyt olemme alkaneet vähän lipsua tästä sokerittomuudesta koska hän tajuaa että muutkin esim hoidossa saa herkkuja ja neidille tulee paha mieli kun hän ei saa. Olemme joutuneet muutamaan kertaan selittämään miksei hänelle tarjota välipalaksi pannukakkua vaikka muut saman ikäiset saa syödä. Nyt noin kuukausi sitten sanoin hoitopaikkaan että saa antaa mitä vaan paitsi karkkia ja suklaata. Siitä pidämme edelleen huolen ettei ne tule mukaan kuvioihin. Samoin limut, jogurtit, hillot ja muut missä on tosi paljon sokeria.

Ensi viikolla on sitten muskarin kevätjuhlat ja siellä neidin ryhmä esittää muutaman laulun. Siitä mulla ei ole isoja odotuksia kun muistan millainen joulujuhla oli. Mutta siitä myöhemmin lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti