1.7.2014

Seikkailu

Eilen alkoi minun ja neidin yhteinen seikkailu. Matkustimme junalla viisi tuntia Helsingistä Siilinjärvelle kohti mummun ja hänen miehen mökkiä Nilsiässä. Junamatka jännitti neitiä niin paljon, että hän heräsi lähtöä edeltävänä yönä kolme kertaa. Aamun ensimmäinen kysymys koski tulevaa matkaa ja junamatkan ihmettelyä. 

Itse junamatka meni todella hyvin. Meillä oli paikka leikkivaunussa joka osoittautua todella toimivaksi ratkaisuksi. Juna oli ihan täynnä ja jouduimme istumaan sylikkäin Kouvolaan asti mutta se ei haitannut koska leikkipaikalla oli paljon ihmeteltävää ja suurin osa matkasta taittui siinä. Aikaa meni myös lounastaessa ravintolavaunussa ja kalliit lihapullat perunamuusilla maistui neidille. Myös eväät kävi kaupaksi. Keksit, smoothie ja soya jogurtti maistui maisemien vilistäessä ikkunassa. 


Mummu ja hänen mies odotti meitä Siilinjärvellä mistä jatkoimme vielä puolisen tuntia autolla. Mökillä satoi mutta kun laittoi sadevaatteet päälle niin se ei tikan heittoa ja pihatonttujen ihmettelyä haitannut. Minun veli perheineen tuli muutama tunti meidän jälkeen ja serkukset viihdyttivät toisiaan loppuillan.

Tänään ei ole onneksi satanut. Neiti on saanut onkia hyvällä kalaonnella, soutaa, pelata mölkkyä ja saunoa savusaunassa. Siinä välissä on leikitty, syöty ja ihmetelty maailman menoa. Aika rentoa menoa. Huomenna seikkailumme jatkuu kun kotimatka alkaa. Viiden tunnin junamatka ilman leikkivaunua taitaa jännittää äitiä enemmän kuin neitiä. 



2 kommenttia:

  1. Moi, oliko sulla perhelippu? Sillähän saa ilmaiseksi matkustaa yksi alle 17v lapsi omalla paikalla aikuisen kera, yhden hinnalla.
    T. Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä ollut :( Olin ilmeisesti huonosti valmistautunut kun nyt vasta kuulin sellaisesta. Paluumatkalla istuttiin kolme tuntia sylikkäin. No, ensi kerralla

      Poista