29.6.2014

Festarikesä korkattu

No nyt on festarikesä korkattu. Kiertue alkoi Himokselta Iskelmä festareilta. Ja mikä aloitus olikin. Kuusi naista lähti matkaan perjantaina töiden jälkeen (Jee! Kesäloma alkoi!!). Mökille Jämsään pääsimme alkuillasta kauppareissun jälkeen. Siellä meitä odotti uunituore piirakka ja pellillinen pannukakkua. Ystäväni äiti oli ilmeisen iloinen että olimme tulossa heidän mökille ja teki olomme todella mukavaksi. Ilta kului saunomisen, grillauksen ja juorujen parissa. Minä kuukahdin puolen yön aikaan muutaman jäädessä vielä pelaamaan Aliasta. 

Lauantai aamuna singahdimme sängyistä ylös kun tajusimme, että AURINKO PAISTOI PILVETTÖMÄLTÄ TAIVAALTA! Monta viikkoa kestäneet sateet päätti juuri nyt väistyä ja ainakin koko Etelä-Suomi kylpi auringossa. Voiko parempaa ajoitusta olla. Minä en tietenkään ollut pakannut mitään hellevaatetta mukaan pl muutamaa t-paitaa. Kumisaappaat oli kyllä matkassa. Myös aurinkolasit jäi kotiin. Siispä Teboilin kautta ja kympin halpislasit päähän. 

Lauantain ensimmäinen esiintyjä oli Antti Railio klo 14. Ehdimme pelipaikoille vähän kahden jälkeen ja jo siinä vaiheessa fiilis oli huikea. Antti veti porukan hyvin mukaan (vaikka osa biisivalinnoista oli huonoja) ja festarikansa kiitteli Anttia runsailla huudoilla ja aplodeilla. Seuraavaksi esiintynyt Jesse Kaikuranta ei jäänyt mieleeni yhtä vahvana mutta hän sai myös yleisön mukaan ja veti hyvän setin festarikansalle. Illan ehdottomasti parhaat esiintyjät olivat Paula Koivuniemi (mahtava nainen) ja tietenkin monen vuoden takainen suosikkini Lauri Tähkä. Ainut esitys mitä en nähnyt oli Yö koska kävimme autolla tankkaamassa ja istumassa. Koko päivän parkkimaksukin kustansi vain viisi euroa.

Festaripaikka oli tyypillinen. Lava, myyntikojuja, juoma- ja ruokapisteitä, Bajamajat, pikkulava vähän kauempana ja kolmas ravintolassa. Kaikki toimi hienosti. Bajamajat olivat siistit ja paikalla oli koko ajan henkilökuntaa lisäämässä paperia. Vaikka jonot oli pitkät niin ne meni nopeasti. Vasta puolen yön aikaan yksi seurueemme naisista löysi ilmaisen vesipisteen. Siihen asti ostimme kolmen euron vesipulloja. Mitään nestemäistä kun ei saanut viedä alueelle. Olimme ottaneet omia kierrekorkkeja mukaan koska ostaessasi vesipullon, myyjät ei anna korkkia mukaan. En ymmärrä. Siideri maksoi 6,50 euroa mutta kävimme autolla useamman kerran juomassa omia juomia. Ruokatarjonta oli ihan monipuolista ja sain vatsani täyteen pulled porkia. 

Tuli siis jorattua, juotua, syötyä, naurettua ja nähtyä jos jonkinlaista kulkijaa. Iskelmä festarit on ehdottomasti käymisen arvoinen festivaali jos esiintyjät (ja ilma) osuvat kohdilleen. Sunnuntaina heräsimmekin vesisateeseen joten joku ylempi taho oli suosiollinen että antoi meille täydellisen ilman mikä kruunasi koko festaritunnelman.

Ja siis pitäähän minun kiittää myös SuperNaisia kenen kanssa olimme reissussa. Entistä tärkeämpiä tämän reissun jälkeen.

       Piti ostaa tietenkin festarihattu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti