23.6.2014

Kesäloma häämöttää

Vielä neljä työaamua jonka jälkeen alkaa pitkään odotettu kesäloma. Ja lomasuunnitelmatkin alkaa jo hahmottua. Tai en voi sanoa "jo"koska on todella harvinaista että teen lomasuunnitelmia näin myöhään. Yleensä loma on suunniteltu, varattu ja paketoitu jo huhtikuussa. Nyt on elämässä niin monta muuttujaa joten suunnittelukin meni näin myöhäiselle.

Heti tämän viikon perjantaina lähden seitsemän naisen voimin Himokselle Iskelmäfestareille. Liput on ostettu lauantaille jolloin siellä esiintyy mm. Anna Abreu, Lauri Tähkä, Paula Koivuniemi, Jenni Vartiainen jne eli todella hyvä kattaus eturivin artisteja. Yövymme ystäväni mökillä n 40 km päässä Himokselta ja matkassa on kaksi raskaana olevaa naista joten autokyydit on taattu. Toivottavasti ilmat lämpenisi tai ei ainakaan sataisi niin ei tarvitse jorata kumisaappaat jalassa.

Maanantaina lähden neidin kanssa jännittävälle junamatkalle kohti Siilinjärveä. Määränpäänä on Nilsiä missä on äitini miehen kesäpaikka. Käymme siellä lähes joka kesä ja se onkin oiva paikka rentoutua rankan pogoamisen jälkeen. Tulemme takaisin jo keskiviikkona, koska jos ilmat jatkuvat näin kylminä niin siellä ei ole mitään tekemistä. Mölkkyä ei jaksa pelata ikuisesti. Myöskään savusauna ilman juoksevaa vettä ei ole niin kova juttu neidille kuin aikuisille joten pesut taitaa jäädä vähälle. Tulevasta junamatkasta on puhuttu joka päivä ja se taitaa jännittää neitiä kaikista eniten. Se kun on hänen ensimmäinen pidempi matka junassa.

Ensi viikon lopulla näen vanhoja ystäviä ja viikonloppuna vietetään veljeni vaimon synttäreitä. Toinen lomaviikko on myös pyhitetty ystävien tapaamiselle. Voi olla että toiselle viikolle ajoittuu myös päivä Linnanmäellä. Se on pakollista ja nyt on kiva kun neiti on jo yli 100 cm niin hän pääsee isompiin laitteisiin. Toisen lomaviikon lopulla menen myös Tampereelle mistä työkaverini on varannut kylpylähotellipaketin koko viikoksi. Siellä on tarkoitus päästä valssaamaan.

Minun kolmannella lomaviikolla neiti ja mies lähtevät Lappiin miehen perheen lomapaikkaan. Olen siis yksin kotona sen viikon. Siihen olisi kiva vielä keksiä jotain erityistä. Tiedän, että toisella työkaverillani alkaa silloin loma joten voi olla että keksimme jotain yhdessä. Sillä viikolla on myös Pori Jazzit minne on tarkoitus lähteä. Lippua Kirjurille ei vielä ole mutta se olisi tarkoitus hankkia lauantaille. Silloinkin pääsemme ystäväni mökille yöksi joten tällä kertaa ei ole majoitusongelmia. 

Neljäs lomaviikko on vielä auki. Varmasti jotain neidin kanssa koska he tulevat Lapista samoihin aikoihin kun minä Porista. Ikävä voi jo painaa molempia. En ole ennen ollut erossa hänestä kokonaista viikkoa joten nähtäväksi jää miten se sujuu (minulta).

Kunhan nyt ilmat lämpenisi tai ei ainakaan sataisi vettä. Toisaalta, loma on loma vaikka voissa paistaisi. Pääasia ettei tarvitse mennä töihin. Juhannuksena taivaalta tuli rakeita, ne jättäisin tänä kesänä väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti