18.7.2013

Loma alkaa

Jopas on taas aikaa mennyt kun olen kirjoitellut viimeksi. Töissä tahti kirityi kun ekat jäi lomalle juhannuksen jälkeen joten töitä on saanut painaa ihan huolella. Iltaisin olen niin väsynyt etten jaksa istua koneella. Onneksi tällä viikolla tahti on hidastunut töissä joten jaksaa taas miettiä muutakin. Kuten huomenna alkavaa LOMAA!!



Huomenna alkaa meidän perheen n 3500 km pituinen roadtrip ympäri Suomea. Lähdemme perjantaina kahden pintaan ajamaan kohti Lieksaa missä on lauantaina Tonin mummon hautajaiset. Siitä suunnistamme Nilsiään äidin mökille missä oleilemme muutaman päivän. Voi olla että piipahdamme Tahkolla mutta äiti kertoi ettei siellä ole edes ruokaravintolat auki joten voi olla turha reissu. Nautimme siis vain järvestä, saunasta ja rauhasta. Toivottavasti hellekelit eivät olleet vain kesäkuun vaan aurinko alkaa paistamaan heti sunnuntaina. Lauantaina ei ole niin väliksi koska vaatteiden väritys on musta.

Tiistaina lähdemme kohti Vaasaa. Alkuperäinen suunnitelma oli reissata lappiin länsirannikkoa pitkin mutta hautajaiset sotkivat suunnitelmat ja meille tulee 900 km ylimääräinen lenkki tripille. Joten kun pääsemme Vaasaan, olemme taas takaisin alkuperäisessä suunnitelmassa. Koska PowerPark on niin lähellä niin käymme katsastamassa sen lastenlaitteet. Voi olla että saamme Helsingin naapureista seuraa sinne joten ehkä käyn myös jossain aikuisten laitteessa. Ainakin vuoristoradalla, ehkä, jos pää kestää.

PowerParkista jatkamme matkaa kohti pohjoista. Yövymme Kärsämäellä (siitä myöhemmin lisää) ja siitä Vuotsoon. Vuotsossa on Tonin isovanhempien entinen asuintalo josta on tullut suvun lomapaikka. Sinne on Helsingistä vaivaiset 1100 kilometriä joten viikonloppu reissuksi se on liian kaukana. Vuotsossa viihdymme useamman päivän jonka jälkeen lähdemme tulemaan kohti etelää Oulun ja Jyväskylän kautta. Neiti on puhunut lähes joka päivä kuinka hän haluaa mennä tapaamaan nalleja joten voi olla että teemme vielä ylimääräisen lenkin Ti-Ti Nallejen talolle Ikaalisiin.

Helsingissä on pakollinen Linnanmäki päivä ja ehkä Suomenlinnaan piknikille. Siihen meneekin pari viikkoa ja Toni menee töihin. Me jatketaan neidin kanssa lomailua vielä muutama viikko eli neljä viikkoa yhteensä. Katsotaan mitä siihen keksitään.



1 kommentti: