28.7.2013

Lapin taikaa

Tultiin torstaina lapin perukoille Vuotsoon. Täällä on miekkosen suvun tila missä miehen isovanhemmat ovat asuneet 50 vuotta ennen kuin joutuivat palaamaan juurilleen pohjanmaalle missä oli palvelut lähempänä. No, nyt heistä on aika jättänyt ja paikka on perheen käytössä. Ja paikka on aivan ihana. Todellinen rauhan tyyssija missä sielu lepää.


Lauantaina juhlimme appivanhempien 40 vuotis hääpäivää perheen ja muutaman ystävän kesken. Aurinko paistoi ja oli tosi lämmin päivä. Söimme poronkäristystä ja nautimme hyviä juomia. Illalla istuimme perinteisesti tulilla ja juttelimme, nauroimme, lauloimme ja tanssimme. Perfect. 

Tänään valloitimme Nattastunturit miehen ja hänen siskon ja miehen kanssa kun neiti ja šerkkutyttö jäi mamman ja papan kanssa mökille. Matkaa on vain noin kaksi kilometriä mutta kun se on nousua koko ajan ja kuuma aurinko paistaa niskaan niin nousu ei ollut helppo. Näkymät palkitsi patikoijat kuten aina.


Käymme Nattasilla joka kerta kun olemme Vuotsossa. Kun on istunut autossa yli 2000 km niin liikunta tekee hyvää. Miekkonen pyöräili polun päähän ja takaisin ja pyöräilymatkaa tulee noin 30 km kävelyn päälle. Nattaset on noin 500 metriä meren pinnasta ja nousua on noin 350 m. 

Vietimme tänään myös neidin rakkaan unipupun 3 v synttäreitä. Hän sai sen aika tasan kolme vuotta sitten täällä Vuotsossa joten nyt oli hyvä syy viettää synttäreitä. Meillä oli tarjolla eilistä kakkua ja mehua. Neiti esitti ohjelmanumerona Vaahteramäen Eemelin laulun ja kertoi tarinan mitä pupun synttäripäivään oli kuulunut. Istuimme nuotiolla ja ilma oli taas mitä parhain.


Kaikki kaverit oli myös kutsuttu eli Peppi, Aada (nukke), uusi kaveri poro, mamma, pappa, täti, tädin mies ja serkkutyttö sekä me vanhemmat. Juhlat oli oikein onnistuneet. Etelästä tuli miehen perhetuttuja myös Vuotsoon lomailemaan ja he kävivät myös nuotiolla illalla. 

Mamma, pappa, täti, mies ja serkku lähtevät huomenna kotiin ja me lähdetään piipahtamaan Saariselällä. Sinne on vain n 40 km matkaa joten ihan kuin naapurissa. Me jatketaan matkaa maanantaina Ouluun. Siihen asti...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti